PVC дограма Варна, алуминиева дограма Варна, промишлени ремонти, окачени фасади, зимни градини
 

Защо да посрещнем зимата с нова дограма

8 ноември 2010г.


Когато на човек му се налага да направи ремонт , той често дълго избира и обмисля защо да вложи парите си в конкретно нещо. Ако все още не сте решили, че е време да смените дограмата си и не сте сигурни в ползите от новата дограма ние ще се радваме да Ви предоставим малко информация, за това какво и колко можете да спестите и от какви проблеми можете да се лишите, като си сложите такава.

Материалите на новите дограми са изключително дълготрайни и неподвластни на влагата в помещението и извън него. Поливинилхлоридът, което означава съкращението PVC, например има много нисък коефициент на топлопроводимост и задържа топлината в помещението. Това негово свойство може да ви спести до 20% от сметката за отопление през зимата.

Новите дограми се монтират по-лесно, заради природата на самите материали, които са по-меки и гъвкави. Благодарение на това, ще спестите доста средства за излишно къртене и оправяне след това. Те изискват минимална поддръжка - не се нуждаят от боядисване, третиране със специални препарати, а просто от измиване с мека кърпа и сапун. Новите дограми кондензират влагата по-трудно и позволяват поставяне на обков с многоточково затваряне на достъпна цена. Този тип обков, освен противовзломен ефект, дава възможност за по-прецизно настройване на пантите и предодвратяване на ефекта “духа ми от дограмата”. Освен това, ъглите на дограмите се лепят, което също предодвратява влизането на вятър през тях.

PVC и алуминиевата дограма не загниват, ръждясват или корозират, за разлика от металните или дървените дограми. Материалът не се изкривява, усуква или разделя. Устойчив е на запалване – ще изгори само ако е подложен на силен източник на пожар и се класифицира като самозагасящ се. Освен топлоизолатор, PVC и алуминиевата дограма са и добър шумоизолатор.

И последно, но не последно по-значение, PVC и алуминиевата дограма са най-разпространените дограми напоследък заради най-оптималното съотношение между цената и качеството.

Назад

Архив:

Цветове и декори при дограмата.

Защо е толкова важен изборът на стъклопакет?

Как да се грижим за PVC дограмата?

Има добри решения и по време на криза ...

 
     
© Стройпродукт Крайчев
интернет маркетинг от Invitro Ltd. : : : концепция и дизайн от Lemon.bg