top of page

Дограма с каква марка и произход да изберем

Пазарът предлага огромно разнообразие на производители, видове и системи профили и остъкляване,естествено на различни цени. Трудно е клиентът да се ориентира, без да знае някои основни неща .

Произходът на профилите (марката) е важна стъпка при избора. На българския пазар предлаганите профили са основно два типа български и немски.

Немските марки са най-масово използвани в България и издръжливостта им против стареене е от 30 до 50 години. Издръжливостта се определя в зависимост от марката и конкретните атмосферни условия на които се излага профила. За българските няма експериментални данни, защото производството е от няколко години.

Със сигурност немските профили са по-скъпи, но всъщност в цената на общия краен продукт оскъпяването е само 5 – 10%. Българските също са с много добро качество, стига в производството да се спазва технологичен контрол. От друга страна има някои вносни уж “немски” партиди, при тях е много важно да не са “модифицирани” за българския пазар.

На бълграския пазар се предлагат и китайски и турски дограми, които са на по-ниски цени от останалите. Дограмата не се сменя през един месец или през една година. Ето защо, цената на дограмата не е единствения фактор, определящ вашата покупка.

Търсете фирми, които са със световно утвърдени имена в отрасъла, защото те са усъвършенствали производствения процес в дългогодишната си практика в производството на PVC и aлуминиева дограма (добър пример е немската фирма за PVC дограма REHAU). Контролът е на най-високо ниво и обхваща всички звена от производството. Тестовете, изпитванията и симулациите, извършвани многократно по време на производството, гарантират изключителното качество на крайните продукти.

PVC дограма, произведена от утвърдени производители, съответства на изискванията на серия стандарти, което включва ударна жилавост на профилите, химическа устойчивост, динамична якост на студ, устойчивост на светлина и на атмосферни въздействия. Самата изработка на дограмата и последващият й монтаж са последната фаза, която ще доведе до трайния ефект от Вашата инвестиция.


0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page