top of page

Кондензът има решение

Кондензът е едно от най-честите оплаквания, който се появява при ПВЦ дограмата и може да доведе до протичане на вода по стъклопакета. И ако не се вземат мерки това е предпоставка за образуване на плесен и мухъл. За градове като Варна това е от особвено начение, имайки предвид високата целогодишна влажност на въздуха.

За предотвратяване или намаляване на конденза ние бихме предложили следните решения:

За вече поставена дограма

Проветрявайте често, така че за кратко да се образува течение. Това е особено необходимо веднага след като сте извършвали дейности, които отделят влага като готвене или сушене на дрехи.

За нова ПВЦ или алуминиева дограма

· изберете пвц дистанционер за стъклопакета – вместо стандартния алуминиев дистанционер между стъклата,. Това ще понижи температурата, при която се образува може да се образува конденз, а също и количеството вода ...

· изберете дограма с повече камери и трислоен стъклопакет

· И на първо място консултирайте се с нас за да изберем заедно най-доброто решение спрямо Вашите нужди и бюджет.

Конденз може да се появи на всеки прозорец, но може да се повлияе на това при каква външна температура се образува.

Например ако изберете троен (двукамерен) стъклопакет и пвц дистранционер, ще получите много добър коефициент на топлопроводимост, което означава че може да постигнете с около 10 градуса по-ниска температура за образуване на кондез, което при общия случай е -14 или дори -16 градуса. Статистически такива температури в България има едва 10-20 дни в годината, което ще Ви осигури максимален комфорт.


0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page