top of page

Правилна поддръжка и грижа за дограмата

Навременната поддръжка е от ключово значение за правилната експлоатация и дълготрайност на прозорците и вратите. За да служат продължително и безпроблемно е важно да ги поддържате в добро състояние.

Как да поддържаме добре дограмата? Ето няколко прости начина да я поддържате в отлична форма:

· Грижа за рамките

Добре е прозоречните рамки да се почистват най-малко два пъти в годината – през пролетта и есента. Премахнете натрупаните прах и замърсявания, след което отстранете остатъците с прахосмукачка (ако това е възможно). Използвайте мека памучна кърпа, напоена с разтвор на хладка вода с неабразивен препарат по избор. Не използвайте твърди гъби или абразивни почистващи препарати, за да не увредите покритието на рамките.

· Грижа и почистване на стъклопакета

Стъклата, както знаете, изискват по-често почистване. В най-добрия случай избягвайте да чистите стъклата директно с препарат – запазете този вариант при силни замърсявания. Чистенето на замърсен прозорец с препарат само замазва мръсотията и не води до добри резултати.

Първо отстранете праха с влажна кърпа, след което минете към същинското почистване. Има много възможности – с почистващ препарат за стъкла, микрофибърна кърпа, както и класическия метод – с вестник.

Микрофибърните кърпи са отличен вариант, особено ако искате да избегнете почистващите продукти. Те са щадящи и към стъклото, и към профила, не оставят влакна, не нараняват деликатните повърхности и могат да полират стъклата до перфектен блясък.

· Цялостна, регулярна и рутинна грижа на дограмата

Редовната грижа за дограмата, особено в градове, където влагата е по-съществена, като в град Варна, дава възможност за превенция на повреди и позволява да съхраните най-важните качества на новата дограма във времето.

Проверявайте дръжки, заключващи механизми, триещи се части и панти за затруднено движение или видими повреди. Почиствайте с мека кърпа, мека четка или флакон с въздух под налягане.

Надяваме се тези прости съвети да ви помогнат да поддържате своите прозорци в отлично състояние. Вярваме, че така ще си спестите средства, време и главоболия.0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page